Kindercoaching 

Je hoort erbij, je bent uniek, waardevol en hebt iets te brengen.

Je wilt gezien worden,

Jij mag er zijn en je mag plezier hebben.

Je mag je eigen ruimte innemen.

 

Soms voel je je even niet prettig, alleen, bang, onrustig of druk in je hoofd.

Dan kan het fijn zijn om een plek te hebben waar je naartoe kunt om te zijn, te spelen, te knutselen, te voelen, te doen, dieren te aaien, in de natuur te zijn en als je wilt te praten.

 

Misschien heb je moeite met lezen, rekenen of spelling. Of lukt het plannen en leren nog niet zo goed als je net op het voortgezet onderwijs zit. Er komt dan soms veel op je af. Ook hierbij kan ik je helpen.

Ik help je ontdekken wat jouw talenten en schatten zijn en hoe jij die zo optimaal mogelijk kunt inzetten.

 

Heb jij ook een Kwezel op je schouder die af en toe in je oor tettert? En zegt dat je iets niet kunt, iets niet goed doet, niet leuk bent, niets interessants te vertellen hebt, iets beter niet kunt doen omdat..., etc.

Het mooie boek van Greetje Welten is prachtig om te lezen; Een Kwezel aan boord.

Leuk voor kinderen en volwassenen! Want.. iedereen heeft in meer of mindere mate een Kwezel op zijn of haar schouder; je innerlijke criticus is dan aan het woord.

Bij Greetje heb ik de cursus gevolgd hier heb ik alles te gehoord en geleerd over de Kwezel (je innerlijke criticus)en hoe ik het nog beter kan toepassen in mijn praktijk

 

Als ouder of verzorger heb je soms vragen over de ontwikkeling of opvoeding van je kind.

Bij Lita  ben je welkom en is er een luisterend oor, een kop thee, wat lekkers en vooral aandacht.

Waar nodig geef ik tips waarbij ik kan putten uit jarenlange ervaring als juf, moeder en als kindercoach.

 

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid, zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar.

Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeftes veranderen? Klik hieronder om meer te lezen over de 9 jaarsfase.